Германският премиум производител Hymer участва с много голям щанд на изложението Caravan Salon в Дюселдорф. Събитието е най-голямото в света за караванинг и свързаните с него индустрии и е най-значимото за бранша. Повечето производители от Европа избират именно това изложение, за да покажат новите си модели за следващата година.

Специално за Camping.bg Франк Хайнрихсен – мениджър Маркетинг и комуникации в Hymer разказва за новите модели на Hymer и Eriba, за тенденциите на пазара, за това дали ще предложат електрически кемпери скоро.

Здравейте!

Здравейте, щастлив съм днес да ви представя нашите нови модели за следващия сезон. Най-очакваният модел е новия Venture S. Изцяло нова концепция на кемперван на бъдещето. Представихме го като изследване през 2019 г. Сега е вече в серийно производство и аз съм щастлив, че съм тук с това революционно творение.

Кои са новите модели, които представяте тук на изложението?

Освен Venture S, разбира се показваме и други нови неща тук в Дюселдорф. Едно от тях са нашите нови кемперванове на база на новия Fiat Ducato, който беше изцяло обновен. Така че имаме шаси на новия Fiat Ducato, разработихме изцяло нови интериори и специално инвестирахме в нови технологии, като свързаност и разбира се, дизайн.

Каква е тенденцията за следващата година?

Това, което виждаме като тенденция от няколко години и все повече се увеличава е 4х4 – задвижването на всички колела, което предлагаме на все повече модели. И в допълнение на това Smart Battery System, соларно захранване и система за пречистване на водата. Категорично това е тренд в бизнеса – хората искат да бъдат независими, не само да бъдат в къмпинги и това дава възможност на нашите клиенти да го правят.

А относно електрически кемпери?

Все още не сме видели концепция, която да е достатъчно добра и приложима. Пробегът е един от големите лимитиращи фактори, затова сме решили да не представяме все още електрически превозни средства. Но работим по този въпрос и много скоро ще видим подобни решения също и от Hymer, които ще имат всичко необходимо за приятно къмпингуване с електрическо превозно средство.

Hymer B MLI 880

Hymer сме известни с интегрираните кемпери. Моделът B MLI 880 е с двойна задна ос и топ качествено изпълнение. От наша гледна точка, по отношение на дизайн и технологии изпреварва повечето кемпери в света.

Eriba Touring 820

С нашата марка Eriba произвеждаме и каравани. Моделът Touring 820 е най-дългата и луксозна каравана в нашето портфолио. Тя е невероятна и разбира се, не е за всеки. Моделът е премиера на изложението. Touring са едни от легендарните каравани в света. Щастливи сме да представим нови вътрешни разпределения и нов екстериорен дизайн. Това е един напълно нов вид караванинг, в сравнение с класическите бели каравани, които виждаме навсякъде.

Официален представител на Hymer за България:

КЕМПЕР ЦЕНТЪР HYMER BULGARIA
гр. София, ул. Самоковско шосе 97
info@holiday-mobile.com
тел. 0888 804 477
www.hymer.bg

Интервюто взе Веселин Вълев
Camping.bg

Може да видите цялото интервю: Франк Хайнрихсен: Venture S e кемперванът на бъдещето