Новини

За да бъдете информирани и в течение със случващото се в света на караванинга и кеперизма, посетете събитията и изложенията в които участваме. Винаги актуална информация и новини!

Camping & Caravaning Expo 2023

Изминаха 3 невероятни дни за нас- 12/05-14/05/2023

Взехме участие на така чаканото от всички ни Camping & Caravaning Expo 2023, с организатор Camping.bg

Щастливи сме – видяхме се с много наши приятели и клиенти, побъбрихме с колеги, посрещнахме представители на марките HYMER, Burstner, Etrusco и Reimo, дошли специално при нас за изложението,

Най-голямата награда на изложението- уикенд с кемпер, бе предоставена от нас, Холидей Мобайл. Най-важното – всички бяхме усмихнати и с голямо настроение.

Сърдечно Ви благодарим за доверието и позитивизма и до нови срещи!

Холидей Мобайл с ново представителство на Etrusco

Още една вълнуваща новина от нас!

Наскоро създадохме партньорство за още едно представителство и вече можем да се похвалим, че невероятните кемпери на Etrusco са вече в България!

Два от най-предпочитаните модели са в нашия кемпер център на ул. „Самоковско шосе“ №97:

Комфортният Etrusco T7400 SBC – с включен пакет Комфорт в стандартното оборудване – тапицерия на седалката на кабината, допълнителен контакт в горното шкафче над кухненския блок, допълнителен контакт в гаража, закачалка за дрехи, душ платформа, огледало с куки за дрехи.

Мощният Etrusco CV 600 DF 4×4 – най-новото в задвижването му е автономността в разпознаването на пътната настилка, за да се активира автоматично разпределението на мощността към всички оси.

Camping & Caravaning Еxpo 2023

Холидей Мобайл HYMER България, ще участва на изложението Camping & Caravaning Еxpo 2023 година с най-новите и непоказвани пред българската аудитория модели кемпери на HYMER, Bürstner и Etrusco:

  • HYMER B- MC I 680 Modern Comfort- Разпознаваем отдалеч, не заради големината си и сребристия цвят, а заради това, че е HYMER… Лекота и финес на дизайна в колаборация със същите качества при шофирането създават Модерния Комфорт в тази генерация.
  • HYMER B- MC I 600 Modern Comfort – Не е голям- нито малък, не е тежък- нито лек, но за сметка на това е много бърз… Уютът на декора от дъб напомня топлото усещане за дома, докато пиете сутришното си кафе с изглед към някой фиорд. Всички пакети за комфорт и оборудване са на лице. HYMER B- MC I 600 е точно това, което Вие и Вашето семейство търсите….
  • HYMER B- MC T 680 Modern Comfort- Полуинтегрираната версия на B- MC I 680. Финесът и разкоша на Белия Лебед с балетна стъпка и агресивна предна решетка, преодолява сцеплението на въздуха. Комфорт на караванната част съпила върху иновативно шаси SLC Аl-KО шаси… Това е Modern Comfort.
  • Etrusco  600 DF 4×4 Type X – Неповторим модел 4х4 на Erusco. Надежден и подходящ кемпер, за да достинете както до най-отдалечените и непроходими места, но така и в центъра на голям град!
  • Etrusco  T 7400 SBC Type X – Едно изключително дизайнерско решение за удобстно и лукс. Etrusco  T 7400 SBC Type X е вашият семеен приятел от чиято компания не бихте се лишили, за да си гарантирате спокойната си почивка!
  • Bürstner Copa- Ежедневен автомобил, но и страхотен кемпер! Цели четири места за спане, Webasto отопление, хладилник, котлони, резервоари за чиста и сива вода, външен душ и всички ексти за комфорт на водача създадени от FORD!

Инфошоу Movera 13-14 Декември 2022 г.

Представяме Ви Коледното инфошоу на MOVERA, Friedrichshafen, Германия 13-14 Декември 2022 г.

Холидай Мобайл бяхме поканени като най-дългогодишен партньор на Movera в България. Присъстваха също и 294 дилъра от цяла Европа до Южна Кореа.

ЕRWIN HYMER GROUP представиха част от своите нови модели на HYMER, Burstner, Deafleaves, Laika, Niesman, Sunlight. Имаше 124 изложители и очакваме над 1000 нови продукти в каталога за 2023.

Много уърк шопове и много ценна информация директно от производителите: Truma, Dometic, Sika, Fiamma, Thule, Reich, Dekalin, Garmin, Thetford, Brunner и други

Test the Best 2022 с AutoBild и новия HYMER B-ML I 780

Тазгодишното издание Test the Best 2022, организирано от AutoBild се проведе в Банкя под патронажа на общината. Всички представители на автомобилните марки в България бяха поканени. Бяха представени последните и най-интересни модели, които всеки можеше да тества.

Единственият представител на кемпери бяхмe ние от Холидей Мобайл като участвахме с новия HYMER B-ML I 780.

Организацията бе на много високо ниво на фона на топло есенно натроение. Благодарим на AutoBild за поканата!

Франк Хайнрихсен: Venture S e кемперванът на бъдещето

Германският премиум производител Hymer участва с много голям щанд на изложението Caravan Salon в Дюселдорф. Събитието е най-голямото в света за караванинг и свързаните с него индустрии и е най-значимото за бранша. Повечето производители от Европа избират именно това изложение, за да покажат новите си модели за следващата година.

Специално за Camping.bg Франк Хайнрихсен – мениджър Маркетинг и комуникации в Hymer разказва за новите модели на Hymer и Eriba, за тенденциите на пазара, за това дали ще предложат електрически кемпери скоро.

Здравейте!

Здравейте, щастлив съм днес да ви представя нашите нови модели за следващия сезон. Най-очакваният модел е новия Venture S. Изцяло нова концепция на кемперван на бъдещето. Представихме го като изследване през 2019 г. Сега е вече в серийно производство и аз съм щастлив, че съм тук с това революционно творение.

Кои са новите модели, които представяте тук на изложението?

Освен Venture S, разбира се показваме и други нови неща тук в Дюселдорф. Едно от тях са нашите нови кемперванове на база на новия Fiat Ducato, който беше изцяло обновен. Така че имаме шаси на новия Fiat Ducato, разработихме изцяло нови интериори и специално инвестирахме в нови технологии, като свързаност и разбира се, дизайн.

Каква е тенденцията за следващата година?

Това, което виждаме като тенденция от няколко години и все повече се увеличава е 4х4 – задвижването на всички колела, което предлагаме на все повече модели. И в допълнение на това Smart Battery System, соларно захранване и система за пречистване на водата. Категорично това е тренд в бизнеса – хората искат да бъдат независими, не само да бъдат в къмпинги и това дава възможност на нашите клиенти да го правят.

А относно електрически кемпери?

Все още не сме видели концепция, която да е достатъчно добра и приложима. Пробегът е един от големите лимитиращи фактори, затова сме решили да не представяме все още електрически превозни средства. Но работим по този въпрос и много скоро ще видим подобни решения също и от Hymer, които ще имат всичко необходимо за приятно къмпингуване с електрическо превозно средство.

Hymer B MLI 880

Hymer сме известни с интегрираните кемпери. Моделът B MLI 880 е с двойна задна ос и топ качествено изпълнение. От наша гледна точка, по отношение на дизайн и технологии изпреварва повечето кемпери в света.

Eriba Touring 820

С нашата марка Eriba произвеждаме и каравани. Моделът Touring 820 е най-дългата и луксозна каравана в нашето портфолио. Тя е невероятна и разбира се, не е за всеки. Моделът е премиера на изложението. Touring са едни от легендарните каравани в света. Щастливи сме да представим нови вътрешни разпределения и нов екстериорен дизайн. Това е един напълно нов вид караванинг, в сравнение с класическите бели каравани, които виждаме навсякъде.

Официален представител на Hymer за България:

КЕМПЕР ЦЕНТЪР HYMER BULGARIA
гр. София, ул. Самоковско шосе 97
info@holiday-mobile.com
тел. 0888 804 477
www.hymer.bg

Интервюто взе Веселин Вълев
Camping.bg

Може да видите цялото интервю: Франк Хайнрихсен: Venture S e кемперванът на бъдещето

Caravan Salon, Дюселдорф 2022

Годишното изложение Caravan Salon, Дюселдорф 2022 година, намина всички очаквания. От самото си създаване до сега никога не е имало толкова много изложители и посетители. Над 700 изложители в 17 зали от обща площ 100 000 кв. м и над 2 000 000 посетители с обслужващ персонал от 10 000 души. Нещо наистина забележително, което тази година надмина и американските формати за караванинг изложения. Изключителна организация и подреденост

Ние от Холидай Мобайл, като най-голям дилър на българския пазар, бяхме посрещнати радушно от нашите партньори и останалите изложители.

Бяха представени много нови модели на кемпери и каравани, както и иновативни технологии в тази област и къмпинг оборудването.

HYMER от своя страна представи и новия си Venture S, който до скоро бе концепционален модел, но вече е пуснат по поточната линия. Очакваме много скоро той да се появи и в нашия кемпер център!

Среща на дилърите на HYMER

Bad Waldsee 22-24/06/2022

Бяха представени всички нови модели, произведени 2022, както и някои бъдещи концепции. Много приятели, забавления и незабравими моменти. Конференцията се проведе на летище, защото само летище би побрало толкова много кемпери.

Музеят на HYMER, който представя модели през годините от 1958 година насам е повече от фотористичен и пленяващ. Всеки кемперист трябва да го посети!

Camping & Caravaning Catalog

Camping catalog 2022

След премиерата на хартиения Къмпинг пътеводител на Camping & Caravaning Expo преди дни, ред е и на неговата дигитална версия. Тя е интерактивна – с вградени линкове и мултимедия и достъпна за свободно разглеждане онлайн. Тук ще намерите също и информация за Холидей Мобайл и нашата дейност.

Къмпинг пътеводителят на България за 2022 г. ще ви отведе в 7 района на страната ни, разкриващи разнообразието на българските къмпинги, заедно със забележителности и туристически атракции в тяхна близост. Те са представени на 44 страници с подробна информация за дължината на всеки маршрут, услугите и удобствата, които предлага всеки от 39-те участващи къмпинга, цени и предложения за допълнителни занимания в района. Пътеводителят е вашият незаменим водач при пътешествие на колела в България.

Моля разгледайте дигиталния вариант тук

Camping & Caravaning Expo 2022

Ежегодното събитие Camping & Caravaning Expo 2022, както всяка година събра хиляди любители на караванинга от цяла България. Изложението бе уважено от министъра на туризма, защото държавата вярва, че този вид рекреационен туризъм е с най-голямо бъдеще за страната ни (Вижте цялата статия тук).

Ние от Холидей Мобайл, като официални представители на HYMER за България, участвахме с най-новите модели на бранда: BMCI 680 и BMLI 880. Участвахме също и с голям щанд за къмпинг оборудване. Шефът на HYMER бе наш официален гост и беше изненадан с какви бързи темпове се развива кемпер културата у нас. Най-голямата награда за посетителите на изложението – почивка с кемпер, бе предоставена от нас.

Награда „Любимец на блогърите“ 2022

Престижната европейска награда за иновации в караванинга в категория „Любимец на блогърите“ 2022, бе спечелена съвсем заслужено от новия HYMER Grand Canyon S CrossOver. До броени дни и в Кемпер Център HYMER

Среща на дилърите на HYMER&ERIBA, Jelenia Gora, Poland 2021

Ние от Holiday Mobile, като най-голям дилър на HYMER в България бяхме поканени на тазгодишната среща на дилърите на HYMER&ERIBA, Jelenia Gora, Poland 2021. Организаторите се бяха подготвили много добре, а събитието се проведе в планините на Полша, като акцентът падна върху Offroad моделите на HYMER- Grand Canyon и ML T 580 и 570 Cross Over. Имахме възможността за тест драйв в изключително пресечени местостни и повярвяйте ни, те наистина минават отвсякъде! Запознахме се също с много наши колеги от източна Европа с които обменихме ценен опит и идеи. Бяха представени нови модели, иновации, концепции и стратегии за развитие на HYMER&ERIBA. Нямаме търпение да се включим и в събитието догодина!

Известни личности – Сани Жекова

Ние от HYMER България имахме щастието най-добрата ни съзтезателка в алпийските дисциплини и неколкократна носителка на световната купа по сноуборд, Сани Жекова, да закупи мечтания си кемпер от нас. Тя стана горд собственик на HYMER Exsis. Ние пожелаваме на нея и семейството й безбройни приключения и нека кемперът бъде техният инструмент в осъществяването и практикуването на всички спортове, които обичат.  Дали в планината или на морето, нека винаги откриват домашния уют в своя нов дом на колела.

Къмпинг и караванинг експо 2021

Тазгодишния Къмпинг и караванинг Експо 14-16 Май 2021 събра хиляди почитатели на кемперите и караваните от цялата страна. Ние от HYMER България, в частност Холидей Мобайл, представихме най-новите и луксозни модели на HYMER B ML I 780 и B MC T 600. Много от присъстващите имаха възможността да ги разгледат и да се запознаят с най-новите иновации на екстрите и оборудването им. Предложихме голям асортимент от аксесоари за кемпери и каравани и къмпинг оборудване на нашия щанд, от който посетителите направиха подаръци на „домовете си на колела“ . Най-голямата награда на изложението- Почивка с кемпер, бе предоставена от нас и се изтегли в последния ден на събитието.

Връчване на наградата от Camping and Caravaning Expo 2021

Най-голямата награда на изложението Camping and Caravaning Expo 2021- почивка с кемпер, бе предоставена от нас. Щастието да спечели, се падна на Мила Стойкова от София. Тя и семействойто ѝ дойдоха в нашия кемпер център HYMER, за да им я връчим официално. Надяваме се, че сме подарили едно наистина уникално изживяване на това мило и симпатично семейство.

Връчване на спечелената награда | Печеливши от томболата

Награда кемпер на годината 2020 – HYMER Exsis I 580

Hymer Exsis I 580: за първи път кемпер в надпреварата TEST THE BEST на АУТОБИЛД със заслужена награда за комфорт и сигурност в условия на пандемия. На отличието се зарадва цялото семейство Иванчеви от Холидей Мобайл

Награда кемпер на годината 2020 Hymer Exsis I 580