Нека споделим с вас впечатленията си от най-голямото къмпинг изложение в Дюселдорф – CARAVAN SALON 2023, на което бяхме и като гости и любители на свободния дух, но и като представители на ТОП брандовете за България.

CARAVAN SALON 2023, Düsseldorf беше едно от най-успешните събития в света на къмпинга през тази година. Събитието беше посетено от над 254 000 посетители от 65 страни, които се запознаха с иновациите, представени от повече от 750 изложители от 37 държави. Събитието се състоя в 16 изложбени зали и на открито на повече от 250 000 кв. м. Бяха изложени най-новите модели кемпери, каравани и превозни средства за свободното време от всякакъв размер и ценови клас, а също така и оборудване, мобилни домове, тенти, покривни палатки и всичко за къмпингуването. Участваха и брандовете, на които ние сме официален представител – Hymer, Bürstner, Eriba и Etrusco.

Събитие с такива мащаби бележи началото на новата моделна година и в същото време е ключов барометър на бизнес климата за целия сектор.

Нашето участие започна на 24 август, ден преди голямото откриване. Този първи ден беше само за дилъри на марката Hymer и стартира много силно, с наистина впечатляваща презентация на гигантите от Hymer. Запознахме се с новостите за кемпери, каравани и аксесоари и научихме какво предстои да излезе на пазара. Вечерта завърши с коктейл и нетуъркинг, на който срещнахме много позитивни хора, водещи мениджъри и дилъри на марката от цял свят.

На 25 Август се проведе голямото откриване, на което присъстваха кметът на столицата на щата Дюселдорф д-р Стефан Келер, координаторът на федералното правителство за морска икономика и туризъм, членът на германския Бундестаг Дитер Янечек, президентът на Асоциацията на караванинг индустрията (CIVD) Херман Пфаф и управляващият директор на Messe Düsseldorf Ерхард Винкамп. Бяха представени новини от караванинг индустрията и актуална информация за изложението, туризма и мобилното свободно време.

След официалната част стартира същинската част на изложението за посетители и дилъри, когато в рамките на оставащите няколко дни успяхме да разгледаме изложените модели и да се запознаем с най-важните иновации в сектора.

Вижте снимките, които направихме, за да споделим с всичко интересно, неповторимите емоции и най-важните акценти от мащабното събитие:

Акценти от Holiday Mobile Bulgaria на CARAVAN SALON 2023, Düsseldorf

Кои бяха водещите модели на изложението? Подбрахме най-впечатляващото в снимки:

Burstner Elegance 920G – новият модел интегриран кемпер, който очакваме при нас съвсем скоро този месец! Успяхме да се запознаем с него на изложението CARAVAN SALON 2023, Düsseldorf, където брандът спечели поредната си награда. С Elegance можете да разполагате с всичките си домашни удобства, дори когато сте на път. Много повече пространство, благодарение на още повече от въртящите се детайли и прибиращата се мебелировка. Повече опции за персонализиране – имате избор от няколко висококачествени материи за тапицерията, за да проектирате интериора така, както бихте искали да изглежда. Абсолютна елегантност до последния детайл, защото елегантността означава много повече от просто визуални акценти.

Новият концептуален модел на Burstner с прибиращата се странична стена

Новият концептуален модел на Burstner с прибиращата се странична стена, чрез която всекидневната се превръща в спалня. Засега това е само концепция. Брандът все още проучва пазара и все още не знае дали ще се появи производствената версия. Въпреки това, идеята е впечатляваща. Прибиращата се странична стена е нещо характерно за американския караванинг, но не се използва в Европа, защото механизмът е много тежък и сложен. Това е и революционното в този концептуален модел – тук всичко е напълно олекотено – мебелите си стоят на мястото като разтегателна е само основата с дивана, който се превръща в двойно легло. Освен това масата е скрита в един от шкафовете под телевизора, защото според Burstner постоянно „инсталираната“ маса е загуба на място. По този начин вътрешното пространство се разширява осезаемо, а дизайнерската всекидневна при нужда се превръща в спалня и то съвсем лесно.

Разноцветните Eriba Touring

Разноцветните Eriba Touring, които са символ на свободния дух. С дизайн е толкова ефективен и атрактивен, че не е променян от 60 години. И до днес е символ на просперитет и пътешествия. Караваната е сред дизайните на Eriba, които са предпочитани от по-независими хора, които държат да получават точно това, което отговаря на собствените им стандарти. Тя запазва аеродинамичната си предна част и уникалната форма на каросерията, но интериорът е променен през годините така, че винаги да отговаря на най-съвременните стандарти за условия за живот – модерна кухня, широка спалня, съвременна техника, много светлина от прозорците и има сума ти екстри и съвременни удобства.

Компактният Hymer Grand Canyon S

Компактният Hymer Grand Canyon S, който предефинира самодостатъчността и я превръща в стандарт. Създаден на базата на мощния Mercedes-Benz Sprinter, той е с мобилна база, която отговаря идеално на твоя начин на живот – неповторим стил, изобилие от мощност и HYMER Connect като стандарт.

Новият модел Hymer MLT 580

Новият модел Hymer MLT 580, който съчетава стил със свобода, за да създаде емблематичен дом на колела. С първокласната каросерия, изградена върху шаси на Mercedes-Benz Sprinter, той няма ограничения за твоя личен стил на пътуване. С чисто нов интериорен дизайн и перфектен екстериор. И още по-голяма самодостатъчност и повече контрол благодарение на HYMER Smart Connect като стандарт.

Офроудърът Hymer Venture S

Офроудърът Hymer Venture S, който определя изцяло нова категория превозни средства – иновативен дом на колела, който задоволява и най-високите изисквания по отношение на дизайн и функция. Той поставя нови стандарти, като съчетава отличителен външен вид и тясна каросерия с щедро вътрешно пространство. Като ексклузивно оборудван офроудър за двама души, Venture S обещава свобода без компромис.

Нетуъркингът и обмена на опит

Нетуъркингът и обмена на опит с останалите дилъри на HYMER за нас беше едно от най-ценните преживявания на тазгодишното изложение CARAVAN SALON 2023, Düsseldorf.